Så ofte skal du skifte tandbørste og sådan vedligeholder du den bedste!

For at holde din tandbørste sund, og dig selv, så vær sikker på at tandbørsten når at bliver tør.


Tandbørste kan nemlig være det perfekte sted for bakterier og svampe at opstå. Er tandbørsten derfor våd i længere tid, øges risikoen for at disse opstår og kan derfor kompromittere dit helbred. Når du er færdig med at bruge din tandbørste, så sørg for at skyl den grundigt i varmt vand. Ryst den under den varme hane og stil tandbørsten med hovedet opad. Da vil vandet nemmere kunne forlade tandbørsten og den vil derfor tørre hurtige.

For at mindske risikoen for, at sygdomme mellem forskellige tandbørster bliver spredt, så prøv så vidt muligt, at undgå at tandbørsterne rører hinanden når de ikke bliver brugt. En simpel tandbørsteholder er derfor en simpel og god investering i jeres helbred da I her kan undgå at sprede sygdomme og bakterier til hinanden.

 

Hvor ofte skal jeg skifte tandbørste?

De fleste tandlæger anbefaler at skifte tandbørste hver 3. måned. Efter 3 måneder har det nemlig vist sig, at tandbørsten er langt mindre effektiv til at fjerne plak tænder og tandkød sammenlignet med en ny. Tandbørstens hår bliver slidte og mister deres effektivitet og det bliver derved langt sværere at nå hele vejen rundt om alle tænderne. Dette er specielt problematisk for de bagerste tænder, da disse er svære at rengøre i forvejen.

 

Det er også vigtigt at skifte tandbørste, hvis du har været forkølet, haft influenza, en infektion i munden eller sågar har været øm i halsen. Det er vigtigt at skifte tandbørsten i disse tilfælde, da bakterier og sygdomme fortsat kan være at finde i tandbørsten og man ved brug af denne tandbørste altså risikerer at blive syg igen.

 

Selvom du ikke har været syg er det stadig vigtigt, at skifte tandbørste jævnligt da der her kan opstå svamp og bakterier på tandbørstens hår – endnu en god grund til at skifte tandbørste med jævne mellemrum.

 

En god måde, at beskytte sin tandbørste på, er ved at købe et hylster til den. Dermed undgår du, at tandbørstens hår bliver klemte eller trykket sammen og derved mister sin effekt.

Før du lægger tandbørsten ned i hylseret er det dog vigtigt at den er tør, så man ikke risikerer der opstår svamp eller andre uønskede tilstand.

 

Husk ligeledes at vælg en tandbørste med hår, som hverken er alt for bløde eller hårde. Er ens tandbørstes hår alt for hårde, risikerer man at gøre mere skade på tænderne end gavn. En tandbørste med medium hårdhed, er derfor at foretrække for langt de fleste mennesker.

Skal ens barn have tandbørste, vil man her typisk anbefale at vælge en tandbørste med blødere hår. Er man  tvivl, så kontakt din tandlæge da han vil kunne rådgive dig ud fra dine specifikke behov.

 

Rigtig god tandbørstning!

Tandlægen på Vesterbro
Vesterbrogade 19
1620 København V
tlf: 70 87 10 60

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *